<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>
07.08.2010. ;
Chapter 11



Ako se nastaviš ponašati tako... izgubit ćeš ju...“ –odjekivao mu je Irisin glas u glavi.

Patrick se naglo probudio i pogledao oko sebe. Danima je sanjao isti san. Sanjao o tome kako njegova sestra odlazi sa Sashom i uvijek bi čuo u pozadini glas Nijine prijateljice zbog koje bi se istog trena probudio.

Prislonio je ruku na čelo i duboko uzdahnuo. Bio je sav znojan zbog onoga. Mrzio je sanjati neprestano isti san; mrzio je sanjati o tome kako njegova sestra pripada nekome drugom. Pogledao je u prozor. Vani je bio još mrak, pa je spustio pogled na sat koji je označavao pet i trideset.

Znajući da neće moći nastaviti spavati, dignuo se sa kreveta. Prišao je prozoru, pomaknuo zavjese i primijetio da pada kiša. U daljini bi svako toliko zasijevnulo, a nakon toga bi došao i snažan, prodoran zvuk grmljavine. Ono nevrijeme ga je podsjećalo na njegovu dušu. Bila je nemirna, bila je živčana. Žudjela je za nečime što nije smjela dobiti jer je ono bilo zabranjeno voće. Žudjela je za Nijinim tijelom... tijelom njegove sestre.

Ljutito je udario rukom od zid, prislonio glavu na staklo i duboko uzdahnuo.

K vragu...“ –promrmljao je. „Zašto te moram toliko voljeti?!

Zaklopio je oči i nastavio slušati grmljavinu. Kiša je sve jače i jače počela padati, te udarati o staklo.

***


Patrick je sjedio na trosjedu, ispijao jutarnju kavu i pušio svoju treću cigaretu u petnaest minuta. Ruke su mu drhtale otkad je sjedio ondje od nervoze. Mrzio se osjećati onako nervozno, a to je bilo često otkad su se Sasha i Nia spetljali. To ga je užasno iritiralo.

Nije mogao vjerovati da se zaljubio prije nekoliko godina u vlastitu sestru, kao što nije mogao vjerovati da je morao stajati sa strane, gledati kako ju drugi dečki dobivaju. Mrzio je osjećaj koji bi joj prolazio tijelom kad bi ju vidio da se smiješka drugom dečku na drugačiji način. Njemu se smješkala kao što su to inače činile sestre, ali on nije to želio. Želio je da mu se smiješka jer joj se sviđa. Želio je da se on vrti u njenim mislima, a znao je da to nije bilo moguće zbog toga što ju je Sasha sada imao.

Prokleti Sasha.“ –pomislio je.

Trgnuo se kad su se vrata otvorila, pa je pogledao prema sobi. Nia je izašla iz svoje sobe. Pogledala je u njega, podignula ruku kako bi ga na taj način pozdravila, a on je klimnuo glavom. Okrenula se i otišla u kupatilo, a on je duboko uzdahnuo.

Nia je duboko uzdahnula kad se pogledala u ogledalo. Nije uzdahnula zbog Patricka već zbog toga na što je ličina svako jutro, kad bi se probudila. Počinjalo ju je biti sram probuditi se kraj Sashe kad je izgledala poput strašila ili pak zombija.

U zadnje je vrijeme svako jutro imala podočnjake zbog toga što nije previše spavala. Ujutro bi se rano budila jer bi morala odlaziti na predavanja, a popodne bi neprestano učila. Ponekad bi i do kasno u noći sve dok joj Sasha ne bi uzeo knjige iz ruke i natjerao ju da ode spavati.

Nasmiješila se na samu pomisao na Sashu. Bio je tako sladak i drag. Svako jutro se budila uz njega. Svako jutro bi pogledala u njegovo lice i utisnula mu poljubac u usta koji bi ga razbudio. Oboje bi se probudili u trenutku kad bi osjetili dodir, a i bilo kakav zvuk jer su imali slabašan san.

Bilo je lijep probuditi se kraj njega, osjećati se voljenom, a taj osjećaj dugo nije osjećala. Jest da su ju roditelji, brat i prijatelji voljeli, ali osjećaj kad ju dečko do kojeg joj je stalo voli. Sasha joj nikada nije rekao da ju voli kao niti ona njemu jer ipak nisu bili u vezi niti mjesec dana, a niti su to osjećali. Osjećali su nešto drugo: zaljubljenost!

Dok je prala zube, krajičkom oka je pogledala u stranu primijetivši da se vrata kupaonice otvaraju. Kad su se otvorila do kraja, ugledala je Patricka pred sobom. Neko ga je vrijeme gledala dok je četkala zube, a zatim je skrenula pogled, pljunula, isprala usta i lice.

Nakon što je obrisala ručnikom lice i stavila ga na mjesto shvatila je da njen brat i dalje stoji na ulazu. Pogledala je u njega upitnim izrazom lica čekajući da joj nešto kaže, ali šutio je. Prekrižila je ruke na prsima i nastavila ga promatrati u tišini.

Patrick i ona nisu već duže vremena bili u dobrim odnosima. To joj se nikako nije sviđalo jer je voljela svoga brata, željela se družiti s njim, imati njegovu potporu kad joj je zatrebala, ali on je bio taj koji se jednostavno udaljio od nje, počeo mijenjati. Nije shvaćala što je imao protiv Sashine i njene veze kad je on ipak bio njegov cimer skoro tri godine, ali nije mu se namjeravala ispričati zbog toga što uživa i ima dečka.

„Trebaš mi nešto reći?“ –upitala ga je napokon, shvativši da je možda on čekao da ona napravi prvi korak.

Nastala je još jedna duga tišina nakon toga, a ona je mrzila tišinu. Kad već nije želio ništa reći, odustala je od stajanja u kupatilu, pa je spustila ruke i krenula prema vratima. Zaustavio ju je ulazu, a ona ga je pogledala ravno u oči očekivajući da će joj objasniti zbog čega ju je zaustavio.

„Ne želim te izgubiti.“ –rekao joj je iznenada.

Oblikovala je usta u slovo o i promatrala ga zbunjeno.

„Znači... O tome se radi?“ –uzvratila je. „Ljubomoran si na Sashu jer se bojiš da bi me mogao izgubiti?“

Gledao ju je u tišini, a zatim samo klimnuo glavom. Djevojka se nasmiješila, odmahnula glavom i snažno ga zagrlila.

„Nikada me nećeš izgubiti, braco! Uvijek će biti prvi muškarac u mome životu.“ –prošaptala je i zagrlila snažnije.

Patrick se nasmiješio, te ju obgrlio i stisnuo uza se.

Prijatelje drži blizu... a neprijatelje još bliže!“ –pomislio je.

Sasha je izašao iz sobe i pogledao u njih dvoje. Osmjehnuo se i otišao u kuhinju kako bi ih pustio same. Otvorio je frižider, izvukao bocu soka iz njega i napunio čašu. Bilo mi je drago što su se Patrick i Nia ponovno pomirili. Nije želio biti dečko koji je razdvojio brata i sestru unatoč tome što nije shvaćao ponašanje njegovog cimera.

Nije bio dečko koji bi ikada naudio bilo kakvoj djevojci, a pogotovo ne Niji. Patrick je to trebao znati jer mu je napomenuo više puta kad bi mu ovaj govorio da se spetlja s nekom curom samo na jednu noć. On jednostavno nije bio takav. Nije volio veze na jednu noć već one na duže vrijeme, a s Nijom je planirao ostati još dugo.

„O, hej...“ –Nia je provirila iz hodnika. „Znala sam da sam nešto čula.“
„Hej.“ –nasmiješio joj se.

Prišla mu je i poljubila ga, te mu se nasmiješio. Pomilovao joj je lice i utisnuo poljubac na njen nježni nosić, a ona mu se veselo nasmiješila. Pogledao je iza nje. U prostoriju je zakoračio Patrick. Njihovi su se pogledi susreli.

Patrick je klimnuo glavom, a Sasha ga je pozdravio. Nia je gledala u brata čekajući da mu se ispriča zbog ponašanja, ali nije učinio ništa. Umjesto toga, sjeo je na trosjed, prekrižio ruke na prsima i dohvatio se kutije cigareta.

Odmahnula je glavom i pogledala u Sashu koji joj je namignuo i poljubio u obraz. Imao je osjećaj da će Patricku trebati dosta vremena da se privikne kako su Nia i on u vezi.

Nekoliko dana kasnije

Sasha je pogledao u Niju koja je mirno spavala kraj njega. Dignuo se sa kreveta i pokrio ju kako se ne bi prehladila jer je vani bilo užasno hladno, a jedina prostorija koja se grijala je bio dnevni boravak.

Poljubio je nježno svoju djevojku, te skinuo majicu s kojom je spavao. S obzirom da je Nia zaspala prethodne noći u njegovoj sobi, nije morao izlaziti i otići do svoje kako bi promijenio odjeću. Otvorio je ormar i izvukao crnu majicu dugih rukava iz nje.

Nakon što je obukao čistu odjeću pogledao je još jednom u Niju koja je i dalje spavala. Morao je biti što je tiši mogao kako ju ne bi probudio jer je znao koliko je lagani san imala, da bi ju sve moglo probuditi.

Otvorio je vrata i polako izašao iz sobe pazeći da ne pravi zvuk. Zatvorio ih je i otišao u kuhinju vidjevši Patricka na trosjedu. Njih dvoje nisu pričali danima, a njega je njegovo ponašanje počelo iritirati.

„Ne trebaš se bojati da ću ti ukrasti sestrinu ljubav.“ –rekao je iznenada.

Patrick je pogledao u njega upitnim izrazom lica dok je Sasha stajao nedaleko od njega prekriženih ruku na prsima. Neki dan mu je Nia ispričala da je Patrick bio ljut zbog toga što se pribojavao da bi ga ona mogla početi manje voljeti samo zbog toga što ima novog muškarca u svome životu. Jest da je smatrao da je to pomalo bolesno jer nema nikakve veze da li ona ima dečka ili ne, ali shvaćao ga je donekle. I on je imao braću i sestre koje je obožavao.

„Oprosti zbog mog ponašanja.“ –uzvratio je i dignuo se sa stolice. „Ali nema šanse da ću ti ikada oprostiti ako joj slomiš srce, znaš?“
„Znam.“ –Sasha je klimnuo glavom. „I bez brige... Nemaš se čega bojati, Patrick! Neću joj slomiti srce!“
„Voliš li ju?“

Oblikovao je usta u slovo o. Nije bio siguran da li ju je volio, ali da je bio ludo zaljubljen u nju je bila prava istina.

„Moglo bi se reći.“ –nadodao je.

Patrick je klimnuo glavom.

„U redu, ali pripazi se.“ –nastavio je i udaljio se od njega ponovivši u sebi. „Prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže!"

Komentari (16) On/Off


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Welcome

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Would you mind if I killed you
Would you mind if I tried to
Cause you have turned into my worst enemy
You carry hate that I feel
It's over now
What have you done

~What Have You Done
By: Within Temptation


Chapters: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,15, 16, 17


Characters

Nia Lestet[18]
~But I won't hesitate
no more, no more
It cannot wait, I'm yours


Sasha Archer[21]
~And I'd give up forever
to touch you
Cause I know that you
feel me somehow


Patrick Lestet[21]
~All I'm trying to say
Is all I wanted was you


Iris Moore[18]
~When the world gets
in my face,
I say, Have A Nice Day.

They


*Alternative
*Anime Freak
*Annette|Leprenie
*Clairie
*Cullen
*Dee Dee|Morana
*Devanee
*Ivana
*Kronos
*Lamona
*Luisa
*Natalie|Scarlet
*Nic
*Silver


Posvečeno mojoj Dimki. :) Volim te. :*

Copyright © Nia.

Credits

Layout: x
Adjustment: DesignFreak