<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>
28.07.2010. ;
Chapter 9

Sasha je otvorio svoje oči i ugledao Niju kraj sebe. Bila je tako lijepa, tako prekrasna dok je snivala nježno kraj njega. Ne. Nisu vodili ljubav prethodne noći. Samo ju je zamolio da zaspe kraj njega, a ona se nije protivila. Neko su vrijeme pričali o svemu sve dok ona nije zaspala jer je bila umorna. Neko ju je vrijeme on promatrao dok je nježno mrmrljala u snu i svako toliko bi joj utisnuo poljubac u rumene obraščiće sve dok i on nije završio u svijetu snova.

Pogled mu je pao na sat. Bilo je sedam ujutro. On nije trebao ići na fakultet jer nije imao predavanja, ali zato je Nia bila ta koja je trebala. Nježno joj je pomilovao obraze i utisnuo joj poljubac na usne, a ona je polako otvorila svoje oči duboko uzdahnuvši.

„Dobro jutro.“ –pozdravila ga je.
„Dobro jutro.“ –nasmiješio joj se.
„Zašto me budiš?“
„Sedam sati je. Trebala bi se spremiti za faks.“
„Ne ide mi se.“
„Moraš!“

Duboko je uzdahnula, zijevnula i rastegnula se, a zatim se dignula sa kreveta. Prišla je ormaru, otvorila ga i pogledala što bi mogla obući. Shvativši da se Sasha još nalazio u njenoj sobi, pogledala je u njega upitnim izrazom lica.

„Ok, ok, idem vani!“ –dignuo se sa kreveta.
„Oprosti, ali...“ –slegnula je ramenima.
„Da, da... Žene trebaju privatnost! Shvatio sam to.“

Nasmiješila mu se. Otvorio je vrata kako bi izašao iz sobe, ali ga je ona zaustavila. Zbunjeno je pogledao u nju, a djevojka ga je obgrlila rukama oko vrata i utisnula mu brzi poljubac u usta. Nasmiješio joj se i poljubio ju još jednom.

„Vidimo se nakon faksa?“ –upitala ga je.
„Doći ću po tebe ispred njega.“ –odgovorio je.

Klimnula je glavom, poljubila ga još jednom i udaljila se od njega, a on ju je lagano udario po stražnjici zbog čega se ona okrenula prema njemu. Prostrijelila ga je pogledom, a on joj se nasmiješio, namignuo, te izašao iz sobe zatvorivši vrata. Nia je odmahnula glavom, ali je nasmiješeno otišla odlučiti što obući onog jutra.

Sasha je otišao do sudopera popiti čašu vode, a nakon toga je mislio otići nastaviti spavati jer svejedno nije imao što raditi. Ako bude imao volje, mogao bi i nastaviti s učenjem, ali znao je da bi neprestano razmišljao o Niji.

„Sad mi ševiš sestru, ha?“ –ugledao je Patricka kako se podiže sa trosjeda.
„Isuse, Patrick!“ –uzviknuo je. „K'o fantom si!“
„Nisi mi odgovorio na pitanje.“
„Nije ono što misliš!“
„Naravno da nije, je l' da? Jer ja... ja sam si umislio da si ti proveo noć u Nijinoj sobi, je l' da?!“
„Daj se smiri, kompa! Nisam imao ništa s njom! Barem ne ono što ti misliš da jesam!“
„Sereš!!“ –Patrick ga je uhvatio za majicu i ljutito gurnuo od frižider koji se prodrmao.
„SMIRI SE!“ –viknuo je Sasha i ljutito ga odgurnuo od sebe.
„Što se ovdje događa?“ –upitala je iznenađeno Nia.

Patrick ju je prostrijelio pogledom, podignuo je jaknu sa trosjeda i izašao iz stana zalupivši vratima.

„Što je bilo?“ –iznenađeno će Nia, pomalo se počela i brinuti.
„Misli da smo ti i ja spavali skupa i poludio je.“ –odgovorio joj je Sasha.

Duboko je uzdahnula.

„Oprosti.“ –promrmljala je. „Uvijek je bio zaštitnički rastrojen prema meni. Nije te ozlijedio!“
„Nikako!“ –odmahnuo je glavom i privukao ju k sebi. „Nemaš se zbog čega ispričavati. Nisi ti kriva zbog toga! Znam kako je to biti stariji brat i imati sestru za koju se stalno brineš da ju netko ne povrijedi, ali... Nikada nisam tako reagirao!“

Ponovno je uzdahnula i prislonila glavu na njegova prsa. Nije joj bilo normalno to što se njen brat tako bezobrazno ponio prema njenom novom dečku. Namjeravala je razgovarati s njime, reći mu da je Sasha sada njen dečko, ali odlučila je da će navečer porazgovarati o njegovom ponašanju.

„Daj, ne brini se. Pričat ću ja s njim i vidjet ćeš da će sve biti u redu!“ –rekao joj je nježno Sasha.
„Ne.“ –odmahnula je glavom i pogledala ga odlučno. „Ja sam mu sestra i ja ću to učiniti!“
„Sigurno?“
„Sigurno. Idem se sada našminkati!“

Klimnuo je glavom i poljubio ju, a ona se udaljila od njega. Nagnuo se na namještaj i zamišljeno pogledao ispred sebe. Nije mogao vjerovati da bi Patrick onako morao reagirati i to ga je začudilo. Nikada nije bio agresivan čovjek. Možda ga je razumio jer je ipak on imao mlađu sestru zbog koje bi se potukao i da treba, da ju netko povrijedi, ali Patrick je znao da on nije loša osoba i da ne bi mogao nauditi Niji.

***


Patrick je onog dana odlučio preskočiti posao. Javio je da je bolestan i da ne može doći, ali nije se namjeravao vratiti kod kuće. Umjesto toga, otišao je u kafić, sjeo za šankom i ispijao već četvrtu čašu žestokog pića razmišljajući o Sashi i Niji.

„Patrick?“ –začuo je poznati glas.

Pogledao je u stranu i ugledao poznatu djevojku kraj sebe. Sindy je bila djevojka malo niža od njega, vitka, jako zgodna i duge plave kose. Promatrala ga je svojim velikim plavim očima; upitnim izrazom lica.

„Što radiš ovdje u ovo doba jutra?“ –sjela je kraj njega, na barsku stolicu. „I to pijan?“
„Razmišljam o tome kako mi prokleti Sasha ševi sestru.“ –podignuo je čašu u kojoj je bilo još whiskya, te ga ispijo do kraja.
„Uhm, ne znam kako ti je, dragi, ali... To nisu tvoje stvari!“
„Nisu moje stvari?! To mi je sestra, Sin!“
„Da, ali tvoja sestra ima osamnaest godina, je l' da?“
„Ne mora značiti da se mora ševiti s kim god želi!“
„Istina, ali ona to radi samo sa Sashom! Iako to, doista, nisu tvoje stvari.“

Frknuo je, odmahnuo glavom i nasmijao se na samu pomisao o tome kako njegov cimer i njegova sestra spavaju skupa. Nije ono mogao dopustiti; jednostavno nije smio jer se opet to radili o Niji, a nju je volio više od ičega na cijelome Svijetu.

Prislonio je ruku na glavu, izvukao drugom kutiju cigareta iz džepa, te stavio cigaretu u usta. Pripremao se zapaliti kad je iznenada ugledao upaljeni upaljač pred sobom. Pogledao je krajičkom oka u stranu, a Sindy mu se nasmiješila.

***


Gledao je u strop, te duboko uzdahnuo. Rukom je prošao kroz kosu, odmahnuo glavom i nasmijao se tiho zbog onoga što se dogodilo. Pogledao je kraj sebe. Sindy je mirno spavala kraj njega. Pretpostavljao je da nije niti znala da se probudio što mu je išlo u korist.

Polako se dignuo sa kreveta, kako ne bi napravio bilo kakvi zvuk i probudio ju. Podignuo je svoju odjeću sa poda, obukao se i izašao iz njene sobe. Požurio je prema izlaznim vratima dok je oblačio jaknu, te se spustio niz stepenice što je brže mogao kako bi pobjegao od Sindy.

Kad je izašao iz zgrade u kojoj je ona stanovala kao podstanar primijetio je da je vani pao mrak. Pogledao je na sat. Već je bilo pet popodne, a bilo je normalno da je padao mrak kad je bio kraj studenog.

Nije bio siguran da li se trebao vratiti kod kuće, ali odlučio je da će se prvo prošetati kako bi razbistrio misli i otrijeznio se. Glava ga je užasno boljela zbog mamurluka jer je zajedno sa Sindy popio duplo više od onoga što je pio kad mu se ona nije pridružila.

Razmišljao je o onome što je učinio sa svojom kolegicom sa faksa. Pokajao se i zbog toga je pobjegao od njene kuće. Razmišljao je o tome da bi uz njenu pomoć možda prestao razmišljati o onome što se dogodilo, ali to nije bilo moguće jer je razmišljao o tome da vodi ljubav s Niom umjesto Sashe.

***


Nia je neprestano gledala u sat kako bi vidjela kad će se njen brat napokon pojaviti na ulazu. Iritiralo ju je to što joj se nije javljao na mobitel i počinjala se brinuti o njemu. Bilo ju je strah da mu se nešto nije desilo jer je prije dva i pol sata završio sa poslom, tj. trebao je biti gotovo, a javio bi joj da će kasniti. Možda je bio previše ljut na nju da bi joj uopće javio da će zakasniti i pustio ju da se brine o njemu.

Odmahnula je glavom i duboko uzdahnula jer nije mogla vjerovati koliko se njen brat počinjao mijenjati. Bio je nepoznat. Inače se nije ponašao tako bezobrazno, ali možda je mislio da bi ju Sasha mogao povrijediti kao što je to učinio i dečko s kojim je bila u vezi prije tri i pol godine, koji je preminuo i uz to još nisu pronašli osobu koja ga je udarila automobilom.

„Mrzim kad je netko sa mnom tijelom, ali mislima nije.“ –rekao je Sasha.

Pogledala je u njega jer je sjedio odmah do nje. Duboko je uzdahnula, rukom prošla kroz njegovu kosu i poljubila, te prislonila glavu na njegova prsa, a on ju je obgrlio rukom.

„Razmišljala sam o Patricku.“ –uzvratila je.
„Pretpostavio sam.“ –uzdahnuo je. „Nemoj se brinuti za njega!“
„Samo želim popričati s njim, a imam osjećaj da se on ne želi vratiti doma namjerno!“

Sasha je želio reći nešto na to, ali vrata su se otvorila u onom trenutku i prekinula ga. Patrick je pogledao u njih dvoje, a njegova se sestra dignula sa trosjeda i pogledala u njega. Njen brat je okrenuo pogled i prošao kraj njih dvoje kao da ne postoje dok su oni gledali za njim.

„O, ma daj, nećeš valjda biti prokleti klinac i biti ljut jer imam dečka koji je tvoj prijatelj?!“ –viknula je.
„Ševiš se s mojim prijateljem!“ –okrenuo se ljutito prema njoj.
„Ne ševim se jer sam djevica, ok?! Ako želiš ići ću kod ginekologa i dovesti ti proklete dokaze da nisam još niti jednom spavala s dečkom, ako će ti to pomoći u tome da se ne ponašaš toliko kretenski!“

Gledao je u tišini prema njoj, a ona je bijesno prošla kraj njega, ušla u svoju sobu i zalupila vratima. Tresak je odjeknuo stanom, a Sasha i Patrick su gledali svatko na svoju stranu.

Ispričavam se. Ponekad znam biti naporna s objavljivanjem.

Komentari (24) On/Off


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Welcome

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Would you mind if I killed you
Would you mind if I tried to
Cause you have turned into my worst enemy
You carry hate that I feel
It's over now
What have you done

~What Have You Done
By: Within Temptation


Chapters: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,15, 16, 17


Characters

Nia Lestet[18]
~But I won't hesitate
no more, no more
It cannot wait, I'm yours


Sasha Archer[21]
~And I'd give up forever
to touch you
Cause I know that you
feel me somehow


Patrick Lestet[21]
~All I'm trying to say
Is all I wanted was you


Iris Moore[18]
~When the world gets
in my face,
I say, Have A Nice Day.

They


*Alternative
*Anime Freak
*Annette|Leprenie
*Clairie
*Cullen
*Dee Dee|Morana
*Devanee
*Ivana
*Kronos
*Lamona
*Luisa
*Natalie|Scarlet
*Nic
*Silver


Posvečeno mojoj Dimki. :) Volim te. :*

Copyright © Nia.

Credits

Layout: x
Adjustment: DesignFreak